Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

Kovácsoltvas kerítés korrózióvédelme

Minden, amit a kerítések felületkezeléséről tudni kell

Kerítése sokáig újszerű állapotában tündökölhet, ha a megfelelő felületkezelésről is gondoskodik.

Az, hogy mennyire lesz tartós és esztétikus az adott kerítés, nemcsak attól függ, hogy milyen sokat áldoz rá, hanem nagyban befolyásolhatja az is, hogy az anyag tartósságához hozzájáruló, megfelelő felületkezelési eljárást válassza.

Ehhez – főleg laikusként – érdemes inkább szakértői segítséget, tanácsot kérni.

Tűzihorganyzás vagy pórszórás?

Túlzás nélkül állíthatjuk, akár évekkel is meghosszabbíthatja kerítése, kovácsoltvas kapuja élettartamát egy-egy választott modern technológiával. Cégünk kétféle felületkezelést ajánl megbízóinak: a tűzihorganyzást és pórszórást, vagy ahogy még sokan ismerik, a szinterezést. A tanácsunk általában az, hogy a legjobb eredményt e két technológia kombinálásával érheti el. Ha az ügyfél úgy dönt, mindkettőre igényt tart, olyan tartós korrózióvédelem mellett teszi le a voksát, amihez mi 15 év átrozsdásodási garanciát adunk.

Magas fokú korrózióvédelem

Azoknál a kültéri kerítéseknél, amik állandó jelleggel ki vannak téve az időjárás szeszélyeinek, különösen fontos a felületkezelésre is gondolni. Tűzihorganyzás során a kerítés alapanyagaként szolgáló acélt felhevített cinkbe áztatják. Ez a módszer egy olyan ellenálló felületet hoz létre, ami védi a kerítést az esőtől, fagytól, tűző napsütéstől.

A technológiai egyik legnagyobb előnye, hogy az üreges szerkezetre lyukak vannak fúrva, így a belsejébe is be tud folyni a forró horgany. Ettől lesz igazán kívül-belül korrózióvédett a felület.

A kívánt színhatás szinterezéssel érhető el, aminek lényege, hogy a fémszerkezetre elektrosztatikusan felöltött porfestéket fújnak, amit kemencében olvasztanak a felületre. Ez nem csak azért jó, mert így kovácsoltvas kerítése tényleg olyan színű lesz, amilyenre azt megálmodta, de nagyban hozzájárulunk ezzel a korrózióvédelemhez is. Persze van lehetőség arra is, hogy vagy csak az egyik, vagy csak a másik mellett döntsön, erről viszont érdemes bővebben is kikérnie szakértői véleményünket.

A további részletekért, keressen minket bátran!