Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

Függőleges vs. vízszintes kerítés

Kovácsoltvas termékek – nem csak magánszemélyeknek

A kovácsoltvas kerítések, kapuk, korlátok sokrétű alkalmazhatóságát mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a magáningatlanoktól kezdve a társasházakon át egészen a nagyobb irodaházakig vagy középületekig bezárólag szinte bármilyen épített környezetben találkozhatunk velük.

 

Természetesen a különféle épülettípusoknál más és más funkciót tölthetnek be: míg a lakóházaknál elsődlegesen a telekhatárolásra, illetve – például a terasz- vagy lépcsőkorlátok esetében – biztonsági célokra használjuk őket, addig a sokemeletes vagy akár több szárnyból álló közintézményekben, irodaházakban, egyéb céges épületekben jellemzően a tágas lécsőházakban, folyosókon, aulákban fordulnak elő. Ami pedig a felhasználásukat illeti, a főként praktikus funkciót betöltő védőkorlátoktól, térelválasztóktól a pusztán esztétikai célokat szolgáló ornamentumokig terjed a skála. 

Egyéni megoldások – bármilyen környezetbe

De akármilyen típusú épületről van is szó, a kovácsoltvas termékekről általánosan elmondható, hogy – kellően átgondolt tervezéssel – jól beilleszthetőek a környezetükbe. Éppen ez az egyik legfőbb oka annak, hogy immáron évszázadok óta, korstílusokon átívelően szembetalálkozhatunk velük a különféle belső és külső terekben. Egy patinás ingatlanban (legyen az múzeum, színház vagy bárminemű közületi épület) igazán korhűen mutatnak a gazdagon díszített klasszikus stílusú kovácsoltvas elemek, ahogyan egy modern, minimalista vagy éppen indusztriális hangulatú irodaházhoz a letisztult, egyenes vonalú, díszítetlen változatok dukálnak.

Persze a kovácsoltvas termékek repertoárja nem áll meg a kerítéseknél, kapuknál vagy korlátoknál – a kellő fantáziával és szaktudással jóformán bármilyen belsőépítészeti elemet gyárthatunk ebből az anyagból. Ennek köszönhetően pedig nemcsak a stílusbeli sokszínűséggel, hanem a széles körű felhasználhatósággal is ki tudjuk szolgálni az egyéni igényeket.

Cégünk nyitott bármilyen különleges ötlet megvalósítására – nemcsak a lakóházak, hanem a céges vagy középületek esetében is. Kérj tőlünk személyre szabott ajánlatot!