Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

Kovácsoltvas kapu: ahány porta, annyi kapu

Kovácsoltvas kapu: ahány porta, annyi kapu

Mióta világ a világ, az emberek mindig is szerették kifejezni az otthonukon keresztül a személyiségüket.

Hiszen a ház nemcsak egy hely, ahol élünk, hanem egyben egy szimbólum is: ízlésünkről, világnézetünkről vagy éppen társadalmi helyzetünkről árulkodik. Mutasd meg a házad, és megmondom, ki vagy! Milyen virágok vannak a kertben? Tartasz-e valamilyen háziállatot? Régi vagy új stílusban épült az ingatlanod? A kapu pedig az egyik legfontosabb eleme az összképnek, hiszen vendégeink ezt pillantják meg először. De mit árul el rólunk egy szépen kivitelezett kovácsoltvas kapu?

Adunk az igényességre

Egy kovácsoltvasból készült kapu elsősorban azt mutatja, hogy nem elégszünk meg a tucatmegoldásokkal. Vehettünk volna készterméket is egy barkácsáruházból, de mi nem érjük be ennyivel. Többre és jobbra vágyunk. Kizárólag olyan termékkel érjük be, ami minden apró részletében a legmagasabb nívót sugallja. A kovácsoltvas kapu elegáns, mégsem hivalkodó, így a házigazda jó ízléséről tesz tanúbizonyságot.

Díszes kovácsoltvas kerítés

A személyiségünk tükörképe

A kovácsoltvas kapuk terén csak a fantázia szabhat határt a lehetőségeknek. Mind a kialakítás, mind a díszítés terén maximálisan személyre szabhatjuk otthonunk új ékkövét. Mindez azt is jelenti, hogy az elkészült kapu tökéletesen megmutatja, milyen stílust preferálunk. Lehet modern és letisztult, vagy épp ellenkezőleg, a letűnt korok díszes hagyományaival operáló. Akármelyik mellett tesszük is le a voksunkat, vendégeink egy pillantás alatt tudni fogják, mire számítsanak otthonunkban.

Hiszünk az időtálló megoldásokban

A kovácsoltvas kapu – némi túlzással persze – az örökkévalóságnak készül. Ma is találkozhatunk szerte az országban 18. és 19. századi, vagy akár még régebbi darabokkal. Ha a mi házunkat is egy ilyen kapu díszíti, azt mutatja, hogy hosszú távra tervezünk, és értéket szeretnék hagyni gyermekeinkre, unokáinkra. Hiszen divatirányzatok jönnek, mennek, az anyaghasználat terén folyton változik a közízlés, de a kovácsoltvas elismerő bólogatást vált majd ki tíz, húsz vagy akár száz év múlva is.

Vedd fel velünk a kapcsolatot, és tedd egyedivé otthonod egy igényesen megmunkált kovácsoltvas kapuval!