Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

Díszes korlát

Négy dolog, ami befolyásolja a kovácsoltvas korlát árát

Egy korlát igazán csodásan mutat az otthonunkban, érdemes azonban az elképzeléseinket a pénztárcánkhoz igazítani.

Számos tényező lehet hatással a végösszegre, ezeket pedig érdemes már a tervezés első fázisában górcső alá venni. Blogbejegyzésünkben négy szempontot mutatunk, melyek jelentős hatással bírnak a kovácsoltvas korlát árára.

Sűrűség és mintázat

A kovácsoltvas korlátok tekintetében szinte csak a képzelet szabhat határt a lehetőségeknek, a felhasznált anyag mennyisége azonban hatással van a fizetendő összegre. Egy sűrű rácsozatú, gazdagon díszített darab költségesebb, mint egy egyszerűbb, letisztultabb modell. Mindez persze nem jelenti, hogy egy minimalista fém korlát ne lehetne gyönyörű és praktikus: napjainkban egyre többen keresik ezt a megoldást.

A méret is lényeg

Ha csak egy néhány négyzetméteres teraszt szeretnénk kovácsoltvas korláttal ellátni, kisebb összeggel számolhatunk, míg egy hatalmas veranda esetében a számla magasabb lesz. Már előre kikalkulálhatjuk, hány folyóméternyi korlátra lesz szükség elképzeléseinkhez, majd ennek tudatában alakíthatjuk terveinket.

kovácsoltvas korlát erkély

Egyedi elképzelések

Ahhoz, hogy az elkészült korlát igazán lenyűgöző legyen, nem árt, ha minél jobban tükrözi a személyiségünket és az ízlésünket. Az egyedi kialakítással, díszítésekkel különlegessé tehetjük otthonunk új építészeti elemét, a speciális igényeknek azonban ára van. Mindenképp kalkuláljuk bele a költségvetésbe azokat a megoldásokat, melyekkel korlátunk kitűnik majd a tömegből!

A megfelelő szakember

A végére hagytuk, pedig talán a legfontosabb szempont: egy korrekt cég nem dolgozik rejtett költségekkel, hanem szigorúan tartja magát az előre megbeszélt árhoz. A „hozzánemértés” villámgyorsan megdobja a végösszeget, hiszen a munkálatok elhúzódnak, az elkészült korlát javításra szorul, ráadásul nem is lesz olyan, mint amilyet megálmodtunk. Fordulj hozzánk bizalommal, ha megbízható vállalkozásra bíznád a tervezést és a kivitelezést – garantáljuk a kedvező árakat és a profi hozzáállást!

kovácsoltvas korlát