Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

Biztonsági rácsok ablakra, ajtóra

Biztonsági rácsok ablakra, ajtóra

Kisgyerek, macska, kutya védelmére, és természetesen a betörők ellen: ezért érdemes biztonsági rácsot szereltetni az ablakra.

Az ablak- és ajtórácsok azontúl, hogy hatékony védelmet nyújtanak az illetéktelen behatolások ellen, megóvják a gyermekeket és a háziállatokat a különböző balesetektől (pl. kiesés). A kovácsoltvas modellek készülhetnek sztenderd minták alapján vagy egyedi elképzelés szerint, de szigorúan csak a szabványoknak megfelelően.

biztonsági ablakrács

Otthonunk díszítőelemei

Mind az ablakrácsok, mind az ajtórácsok tervezésénél célszerű szem előtt tartani az esztétikát. Ezek a modellek akár évtizedeken át is a családi fészek ékességei lehetnek, így fontos, hogy olyan motívumokkal, mintákkal ellátott rácsozatot válasszunk, ami passzol a homlokzathoz, és nem utolsósorban a szándékainknak is megfelel.

Az egy- vagy kétszárnyú biztonsági ablak- és ajtórácsokat oldalt vagy felül fixálhatjuk a falazathoz, hogy azokat se kiemelni, se kifeszíteni ne lehessen. Számtalan zármegoldás a rendelkezésre áll, amik csak tovább növelik a biztonságos használatot. Az elemek összehegesztése során kialakuló varratok igényesen eldolgozhatók, és kérés szerint laposvasakkal el is takarhatók. Egyedi megoldások és színek szintén kérhetők (pl. antikolás).

biztonsági rács ablakra

A biztonsági ablak- és ajtórácsok leggyakrabban sík, pocakos vagy speciális kivitelben készülnek. Míg a sík modellek kizárólag egyenes elemekből állhatnak, addig a pocakosakat hajlított pálcák is díszíthetik. Természetesen ezektől eltérő megoldásokkal is találkozhatunk: sík-pocakos/a szokványostól eltérő alakú vagy mintájú, stb.

A biztonsági rácsok ára függ attól, hogy:

  • mekkora az egy- vagy kétszárnyú modell teljes mérete,
  • részleges vagy teljes körű védelmet nyújtó zárrendszer kerül beépítésre,
  • használunk-e laposvasakat az egyes hegesztési pontok eltakarásához,
  • a megrendelőnek milyen speciális igényei vannak (színezés, antikolás, mángorlás, stb.).

Teremts te is maximális biztonságot otthonodban biztonsági rácsozat segítségével!