Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

A biztonsági rács fontosságáról

A biztonsági rács fontosságáról

Egy korábbi blogbejegyzésünkben már kiveséztük, miért jelent hatékony védelmet a betörők és az illetéktelen behatolók ellen a biztonsági rács.

Ezúttal más aspektusból közelítjük meg a témát, mégpedig onnan, hogy egy jól megválasztott ablak- és ajtórács remek szolgálatot tehet a kisgyermekes családoknak, valamint a házi kedvencet tartóknak. A gyerekek bizony óvatlanok, legalábbis felnőtt szemmel nézve.

Életkorukból és tapasztalatlanságukból adódóan még nem képesek reálisan felmérni a veszélyeket, ez nem is várható el tőlük, így a szülőknek állandóan résen kell lenniük, hogy megóvják csemetéiket a balesetektől. Hasonló a helyzet a házi kedvencekkel is – kizárólag a gazdi felelőssége, ha a kutya vagy a macska az ablakon vagy az ajtón távozva elkóborol, netán balesetet szenved.

ablakrács

Ablakrácsok

Az örökmozgó kisgyerekek esetében már egy nyitva hagyott földszinti ablak is nagy veszélyeket rejthet, az emeleti nyílászárókról nem is beszélve. Sajnos elég egy óvatlan pillanat, és megtörténhet a baj. Távol álljon tőlünk a riogatás, de időről időre hallani tragikus balesetekről, sérülésekről.

Egy megfelelő méretű ablakráccsal viszont könnyedén megelőzhető a szerencsétlenség. Ráadásul egy jó biztonsági rács mellett a fullasztóan meleg nyári napokon-estéken is nyitva hagyhatjuk az ablakokat, ami elengedhetetlen nemcsak a gyerekek, hanem az egész család jóllétéhez.

kovácsoltvas ablakrács

Az ablakrács a szeleburdi, mozgékony kutyák és a kíváncsi, csavargó macskák biztonságáról is kiválóan gondoskodik, használata mellett nem kell tartanunk négylábú barátaink eltűnésétől.

Ajtórácsok

Ugyanez igaz az ajtórácsokra is. Tudjuk, milyen fontos a rendszeres szellőztetés mind az egészségünk, mind a jó közérzetünk szempontjából, és ha igazán hatékony légcserét szeretnénk, akkor általában kereszthuzatot csinálunk, ami sok esetben csak az ablakok és az ajtó egyidejű kinyitásával érhető el. Ez esetben is gondoskodnunk kell családtagjaink biztonságáról, amire az ajtórács jelenti a tökéletes megoldást.