Blog - Kerítések, és ami mögöttük van

Ablak- és ajtórácsok

Ablak- és ajtórácsok: magas fokú védelem a betörők ellen

Napjainkban mind a városi, mind a falusi környezetben komoly problémát jelent az illetéktelen behatolás. A hosszúra nyúló munkanapok következményeképpen napközben senki nem tartózkodik otthon, ami szabad pályát jelent a betörőknek.

Számos megoldással védhetjük értékeinket a biztonsági kamerától kezdve a házőrző kutyán át egészen a biztonsági zárakig, az ablak- és ajtórácsok azonban vagyonvédelmi szempontból kiemelten hatékonyak. Blogbejegyzésünkből megtudhatod, mik a szabályok, és mire kell ügyelni, ha biztonsági ráccsal szeretnéd felszereltetni lakásodat.

ablakrács a betörők ellen

Hova érdemes rácsot szerelni?

Erre a kérdésre akkor kapunk választ, ha megpróbálunk egy percre a betörők fejével gondolkodni: a bűnözők számára a legfontosabb, hogy gyorsan és minél kevesebb zajjal bejuthassanak az ingatlanba. Ha a művelet sokáig tart, és felveri a környéket, valószínűleg máshol próbálkoznak majd. Az ablak- és ajtórácsok éppen ezért mindenhol remek döntésnek számítanak, ahol amúgy egyszerű lenne a bejutás. Ilyenek lehetnek a földszinti, magasföldszinti lakások, a körfolyosós ingatlanok és a családi házak. Ugyanakkor üzletek számára is remek választás a biztonsági rács, hiszen a masszív konstrukciót a kirakat elé is felhelyezhetjük.

masszív ajtórács

A legfontosabb szempontok

Fontos tudni, hogy a Magyar Biztosítók Szövetsége milyen elvárásokat támaszt a biztonsági ráccsal kapcsolatban. Esetleges betörés esetén csak akkor juthatunk biztosítási pénzhez, ha a rács megfelel a következő kritériumoknak: minimum 10x30 cm-es osztás 12 mm-es köracélból, vagy vele egyenértékű négyszög, roncsolás nélkül leszerelhetetlen rögzítés. A megadott feltételen belül azonban szabad mozgástérrel rendelkezünk, így bármilyen szín szóba jöhet, és a díszítés terén is elengedhetjük a fantáziánkat. A kivitelezés kapcsán szintén eldönthetjük, hogy egy- vagy kétszárnyú típus lenne az ideális számunkra.

Vedd fel a kapcsolatot munkatársainkkal, amennyiben biztonsági ráccsal óvnád az otthonod a betörőktől!